Alegerea ferestrei cu termopan este foarte importantă pentru confortul dumneavoastră pe termen lung şi pentru a face o investiţie inteligentă. Din acest motiv dorim să vă ajutăm să faceţi o alegere corectă a profilului ferestrelor dumneavoastră termopan din PVC.

Sub denumirea de termopan, sau termopan PVC, se găseşte sistemul german de ferestre şi usi compus din 3 elemente deosebit de importante.

Pentru a înţelege mai bine rolul fiecărei componente (mplăriePVC REHAUgeam termopan şi feronerie) vă facem câte o scurtă prezentare  şi vă expunem avantajele oferite de „ferestrele termopan„.

În primul rând trebuie precizat că cel mai important avantaj al geamului termopan îl reprezintă extraordinara izolare termică şi fonică, mult superioară geamurilor obisnuite. La această calitate se adaugă întreţinerea extrem de uşoară şi durabilitatea – un geam termopan are o durată medie de viaţă de 50 de ani!

Toate aceste aspecte fac din geamul termopan o investiţie foarte bună prin reducerea substanţială a costurilor de încălzire/răcire şi aduc o creştere semnificativă a confortului în căminul sau biroul dumneavoastră.

La avantajele prezentate mai sus se adaugă şi posibilitatea execuţiei unui design deosebit, faptul că sunt non-alegice (un aspect deosebit de important pentru persoanele cu predispoziţie la alergii, pentru copii şi persoanele în vârstă) şi proprietatea ignifugă (nu întreţin arderea).

Toţi aceşti factori au făcut ca în ultimii 30 ani necesitatea utilării locuinţelor şi birourilor cu geamuri termopan să cunoscă o răspindire tot mai largă la nivel mondial şi să confirme că investiţia în geamuri şi uşi de termopan este mai mult decât necesară.

Vă prezentăm acum principalele avantaje ale ferestrelor termopan:

  • Protecţie fonică – oferă un grad ridicat de protecţie împotriva zgomotului. Pentru imobilele care se află în vecinătatea unor surse de zgomot se pot utiliza tipuri speciale de geam termoizolant care oferă un plus de protecţie fonică.
  • Protecţie solară – sticla cu proprietăţi de control solar reduc apariţia efectului de seră. Pentru locuinţele sau birourile cu faţade orientate spre est, sud sau vest protecţia solară reduce nevoia utilizării sistemelor de aer condiţionat, ceea ce duce la scăderea costurilor cu energia electrică.
  • Siguranţă – în funcţie de dimensiune, ferestrele termopan au între 2 şi 5 puncte de închidere, pentru cele de mari dimensiuni putîndu-se ajunge chiar şi la 8 puncte de închidere – fapt care asigură etanşeitatea şi rezistenţa la efracţie. În plus, mânerele ferestrelor Rehau au un sistem special de protecţie împotriva efracţiei, care împiedică acţionarea acestora din exterior.
  • Ventilaţie – Ferestrele noastre au deschidere oscilo-batantă şi beneficiază de un sistem de micro-ventilaţie. Poziţionarea mânerului în unghi de 45 de grade faţă de deschiderea batantă şi de cea oscilo permite crearea unui flux de aer care asigură o ventilaţie permanentă a încăperii în condiţii de maximă siguranţă.

Leave a comment